Xolta – ny teknologi til lagring af grøn energi

Xolta Lithium Balance i Next Step Challenge

Det føles “rigtigt” at producere egen sol-energi, men hvordan får vi gavn af den, når vi ikke er hjemme når solen skinner? For at undgå strøm-spild skal den grønne strøm lagres.

XOLTA – Energy Storage er med en innovativ og nærmest start-up orienteret stemning en selvstændig forretningsenhed under den etablerede virksomhed Lithium Balance. Teamet har mere end 10 års international erfaring med batteristyring, og arbejder med machine learning og cloud teknologi til omdannelse af batterier til intelligente enheder, der sikrer størst mulig besparelse for solcelleejeren.
Med en solid teknologi, skal der nu arbejdes på at få skaléret produktet og organisationen samt få struktureret en go-to-market plan, både nationalt og internationalt.

Se programmet som Xolta har været igennem

Udfordringen og Løsningen

Teknologien er ny for markedet og der ligger derfor et arbejde i at modne markedet til denne innovative løsning. Derudover er der ambitioner om at skalere og vækste indenfor erhvervs- og boligselskaber – både nationalt og internationalt.

Det stiller spørgsmål til markeder men det stiller også krav til den bagvedliggende organisation, der skal kunne tilpasses vækst og skalering. Udfordringerne bliver der arbejdet med i advisory boardet, der består at hhv. erfarne forretningsudviklere og ledere – der selv har været på vækstrejsen tidligere – og som kan dele ud af erfaringerne.

 

 

 

Igennem forretningsudviklingsprogrammet arbejdes der med redskaber til strukturering, værdiskabelse og markedsføring af produkter og interne processer. Læringerne valideres derefter i det midlertidigt sammensatte advisory board, hvor øvrige erhvervledere deler ud af erfaringerne omkring go-to-market, eksportmarkeder og værditilbud.

Samlet set giver det en valideret strategiplan med fokusområder til de næste step på vækstrejsen.

Advisory boardet for Xolta, består af
Erland Christensen (Direktør for Dansk Restprodukthåndtering)
Casper Svane Waad Nielsen (International salgschef hos Per Aarsleff)
Claus Boel, (Direktør Olesen & Jensen)
Kristian Livijn (Direktør for Insights og Innovation hos SE/Norlys)
Tom Brøcher Jakobsen (Innovationsdirektør hos Danfoss)

Xolta og Lithium Balance deltager i forretningsudvikling i Next Step Challenge 2020 og får verificeret strategien af kompetente eksperter.

Værdifuld sparring

“Vi er med i programmet for at definere en ekseverbar salgs-/skalerings-/internationaliseringsstrategi.

Strukturen i programmet har været en stor hjælp til at komme i mål med strategiarbejdet i en travl hverdag. Den løbendende sparring med advisory boarded er værdifuld og har hjulpet os med at fokusere på de rette ting undervejs i forløbet.”

Bendt Iversen, Business Development Manager

Besøg Xolta