Next Step Challenge går egne veje

Søren Røn, Lisbeth Valther og Noor Meng er nye ejere af Next Step Challenge

SE Next Step trekløveret Lisbeth Valther, Noor Meng og Søren Røn, har pr. 1. januar 2019 købt SE Next Step ud af SE og fortsætter nu virksomheden under navnet Next Step Challenge.

De tre, som til dagligt har udgjort ledelsen i SE Next Step, ser store muligheder for at kunne gøre en forskel for virksomheder, der ønsker at vækste. Next Step Challenge tilbyder med udgangspunkt i FN’s verdensmål, at hjælpe virksomheder med at transformere forretningen og få udløst deres vækstpotentiale. Next Step Challenge driver blandt andet tre af 12 danske Scale-Up Denmark elitetræningscentre for vækstvirksomheder. Virksomheden fortsætter sine aktiviteter og ser frem til at tilføje yderligere tiltag i fremtiden.

Vi ønsker at bygge på vores viden som specialister i vækst og derfor er det et helt naturligt step for os, at vi nu løsriver os helt fra SE og skaber vores egen forretning, der ikke knytter sig til én bestemt branche eller én bestemt samarbejdspartner. SE har været et solidt fundament for Next Step Challenge i de tidlige år, men vi har også kunnet se en udvikling, hvor vi i stigende grad har finansieret os selv og med programforløb inden for områder, hvor SE ikke naturligt har et forretningsben. Som samlet team glæder vi os nu derfor også til at kunne udnytte de muligheder for vækst, der er i Danmark. Med den erfaring vi har opbygget igennem de seneste 6 år, er vi ikke i tvivl om, at vi kan gøre en forskel – lokalt, regionalt og nationalt, siger Lisbeth Valther, CEO, Next Step Challenge.

Programmet fortsætter som hidtil
SE Next Step har siden 2013 drevet vækstprogrammet Next Step Challenge, hvor små og mellemstore virksomheder kan få sparring til at udarbejde en 5-årig strategiplan og dermed sikre en valideret plan for deres transformation til at skabe øget omsætning og flere arbejdspladser. Siden da har 76 virksomheder fra hele verden deltaget i programmet og d. 9. januar starter et nyt programforløb op med 25 virksomheder, der kigger ind i et 5 måneders fokuseret og intenst forretningsudviklingsforløb.

Da SE etablerede vækstprogrammet, var der et særligt fokus på, at de mindre virksomheder i tæt samarbejde med SE skulle skabe merværdi af den digitale infrastruktur i SE’s forsyningsområde. Men de resultater som Next Step Challenge skabte, inspirerede Regionerne til at etablere ’Scale-Up Denmark’ som et nationalt erhvervsfremmeinitiativ. Siden 2016 har Next Step Challenge derfor været drevet som en del af Scale-Up Denmark. Nu er tiden så0 kommet, hvor Next Step Challenge tager det fulde skridt og bliver 100% uafhængige af SE.

Vi har født noget godt med SE Next Step. Der var noget rigtigt for os i at stimulere regional vækst og innovation i forhold til vores DNA. Next Step er gået fra at være et Esbjerg-projekt til et landsdækkende projekt, derfor er tiden er inde nu til at give videre. Vi har været fødselshjælpere og det er positivt, at projektet er lykkedes og blevet internationalt anerkendt. Det er lykkedes at skabe et innovativt miljø som globale virksomheder har lyst til at være en del af. Og vi kan kun kippe med flaget for, at det nu er vores eget ledelsesteam, der tager over, lyder det fra Niels Duedahl, CEO, SE-koncernen.

Next Step Challenge skaber et særligt samarbejde mellem store etablerede virksomheder og SMV’ere i Advisory Boards for de mindre virksomheder. Her bidrager de etablerede virksomheder bl.a. med deres industrividen og kan dermed understøtte en validering af de mindre virksomheders strategi for de kommende år. De mindre virksomheder kan til gengæld inspirere de store virksomheder, f.eks. i deres agilitet, den måde de arbejder med deres kunder eller helt nye forretningsmodeller for afsætning af deres produkt/service.

Vores fokus for forretningen er at tilbyde virksomheder, der arbejder inden for FN’s verdensmål, hjælp til at transformere deres virksomhed til en højvækstvirksomhed. Særligt fokus har de virksomheder, der arbejder inden for at støtte den grønne omstilling og fremme innovation, digitalisering og bæredygtig infrastruktur”, fortæller Noor Meng, CFO, Next Step Challenge.

 

Kontakt:
Lisbeth Valther, tlf: 2030 8452 – LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lisbeth-valther-4758541/
Noor Meng, tlf: 4020 9280  –  LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/noor-meng-552bb098/
Søren Røn, tlf: 5124 2120 – LinkedIn:  https://www.linkedin.com/in/s%C3%B8ren-r%C3%B8n-b706084/

 

Scale up - Innovate - Grow!