Er kunderne klar til klimavenlige løsninger?

 

De danske mindre- og mellemstore virksomheder har både medvind og modvind i kampen om de klimavenlige kunder. For med det danske forspring i klimavenlige løsninger, er der modvægt til den manglende tillid til de globale markeder. Men omvendt er der også barrierer i forhold til investorer og kunder. For er de overhovedet klar til at betale for de klimavenlige løsninger?

Der tikker mange analyser og undersøgelser ind fra diverse nyhedsbreve i disse dage. Alle er enige om at tilliden til den globale vækst er dalende, men også at de danske virksomheder har en fordel i forhold til grønne løsninger.

Men hvad skal der til, for at de danske mindre- og mellemstore virksomheder kan få mest muligt ud af den grønne førerposition og dermed skabe vækst og succes i udviklingen af de bæredygtige produkter?

Først og fremmest skal kunderne være modne til at vælge bæredygtigt – også selvom det koster mere. SMV’er skal have mere adgang til både data og forskning, for at kunne motivere og tilpasse sig kunderne – og dernæst skal investorerne spore mindsettet ind på, at investeringer i grønnere løsninger kan give lavere afkast og længere tidshorisonter.

 

 

Men faktisk søger danske SMV’er også redskaber til at øge bæredygtigheden i hverdagen i virksomhederne. Ifølge SMVdanmark er det helt op til 25 % af de mindre- og mellemstore virksomheder, der efterspørger viden og rådgivning om klimavenlige muligheder, der kan gavne både klima og drift.

Det glæder os dog at se, at disse barrierer ikke forhindrer innovative virksomheder og iværksættere i at fortsætte vækstrejsen med de klimavenlige services og produkter på hylden. Vi oplever i høj grad, at med det rette netværk af sparringspartnere vil danske virksomheder lykkes med at afsætte nye grønne teknologier og initiativer.

Og vi hilser velkomment, at der overalt i det danske erhvervsfremmesystem, tilbydes vejledning og rådgivning i anvendelsen af Verdensmålene og implementering af grønne løsninger, internt i virksomhederne.

Mød et par eksempler på deltagervirksomheder, der har succes med klimavenlige tiltag:

 

 

Tentoma får uvildig sparring fra forretningseksperter og skaber vækst

Bæredygtig strategi

Deltagervirksomheden Tentoma leverer indpakningsmaskiner til industien, som herved bliver i stand til at reducere energi- og plastikforbrug ret markant.

Tentoma oplever en stigende fokus og interesse for mere bæredygtige løsninger.
Herunder oplever Tentoma også at bæredygtighedsfokus flytter fra direktionskontorerne og til driftsorganisationen, som nu i højere grad også bliver målt på bæredygtighed som supplement til de traditionelle driftsmæssige KPI’er.

 

Læs case om Tentoma og bæredygtighed på vækstrejsen, her >>
Få sparring til Verdensmålene

SMV’er får hjælp af skolebørn

Vervad er et projekt hvor 17 skoleklasser ved Vadehavet igennem musik og kunst viser deres forståelse af verdensmålene.

Bæredygtige virksomheder sponserer således børnenes arbejde og får dermed udvidet indsigt i Verdensmålenes betydning for erhverv og kultur. Flere større virksomheder og fonde i regionen støtter dette klimaprojekt.

Et spændende projekt, hvor deltagervirksomheden Vervad får sparring fra et Advisory Board til udbredelse af initiativet.

Vi ser frem til udstilling og koncert i Esbjerg, senere på året.

 

Læs mere om VerVad projektet og hold øje med, vhornår det kommer til din kommune >>